4t Vins&Blogs de la Penedesfera

4t Vins&Blogs

Les 4es Jornades de la Penedesfera es celebraran a la capital de l’Anoia al 2011. Així es va decidir al Vins&Blogs, celebrat a Copons el 17 de juliol de 2010, amb l’objectiu de preparar aquest esdeveniment. D’aquesta manera Igualada succeiria Gelida, El Vendrell i Vilanova i la Geltrú per acollir la trobada de blocaires i interessats en el web 2.0 de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf. Els primers contactes amb entitats i col.lectius locals ja s’havien iniciat per tal d’implicar al màxim la societat anoienca en la celebració de les Jornades i la resposta era molt positiva. Aquesta cita anual, oberta i divulgativa, està organitzada per la Penedesfera, comunitat blocaire d’aquest àmbit i secció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Penedesfera

Els Vins&Blogs de la Penedesfera són trobades informals amb l’objectiu de tractar algun tema d’actualitat blocaire acompanyats d’un tast de vi o cava en un entorn singular. A la vila de Copons, el vi va ser Udina de Bohigas d’Òdena. Aquesta era la primera activitat de la Penedesfera a l’Anoia i a banda de confirmar quina població acollirà les properes Jornades l’any vinent, ja es van apuntar quins possibles temes es tractarien per tal de facilitar la seva visibilitat a la xarxa i introduir als assistents a la Societat de la Informació i el Coneixement. El contingut de la trobada i les interessants propostes plantejades s’anirien debatent a la xarxa. Tanmateix ja es van apuntar temes com:

  • Oportunitats de la xarxa per emprendre, teletreball
  • Seguretat, privacitat i anonimat a la xarxa
  • E-Health
  • Xarxa i política. Iniciatives
  • Campanyes electorals: política, esportives…
  • Activisme social amb l’ajuda de la xarxa
  • Turisme industrial
  • Fracassos 2.0

A l’igual que a l’anterior edició de l’esdeveniment, un grup de Google es va crear per facilitar l’organització entre els diversos voluntaris que participarien. A Facebook teniu més fotografies de la trobada.