Les 4es Jornades de la Penedesfera aporten eines per sortir de la crisi

4es Jornades de la Penedesfera

Els dies 20 i 21 de maig l’Ateneu Igualadí va acollir les 4es Jornades de la Penedesfera. Sota el títol “Vivències 2.0” es va celebrar a la capital de l’Anoia una trobada molt interessant per, tot aprofitant la transversalitat de internet i els mitjans de comunicació socials, mostrar les diverses experiències aplicades a tots els àmbits de la vida diària, de les quals en podem treure el màxim profit. La Penedesfera, i concretament els blocaires anoiencs, van organitzar aquestes jornades amb la voluntat de fer d’Igualada una referència en el desenvolupament social mitjançant internet.

Patrimoni i Noves Tecnologies #Penedesfera

El context actual de crisi econòmica va ser-hi present en les converses i el debat de totes les taules rodones però amb la finalitat de concloure amb un missatge positiu. Sobretot compartint eines per sortir de la crisi o, tal com van definir alguns dels ponents, el canvi d’època que visquem. Així van destacar les activitats a mostrar l’utilitat de les TIC a nivell empresarial i d’activisme comunitari. Una referència constant van ser les acampades de protesta convocades a tot l’Estat a través de les xarxes socials, on fins i tot a pocs metres de la seu de les Jornades de la Penedesfera es realitzava a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Així doncs l’objectiu posar en comú accions per millorar la societat mitjançant la xarxa va ser assolit a opinió tant dels assistents presencials com virtuals.

Les TIC transformen l'empresa tradicional #Penedesfera

Durant dos dies es va projectar la comarca de l’Anoia en tots els àmbits. S’hi van celebrar sis taules rodones sobre els canvis i tendències en el món del patrimoni cultural gràcies a les noves tecnologies, la força determinant de les xarxes socials en la mobilització ciutadana, Mares i pares que usen Internet per explicar vivències o compartir experiències, com les TIC han transformat les empreses tradicionals, els models de negoci a internet que han triomfat , amb la participació en directe per videoconferència d’un ponent des de la Xina, i també els fracassos 2.0. Les jornades van tenir com a inici un Vins&Blogs a càrrec d’un dels millors bloggers del vi i natural d’Igualada amb un tast per tots els assistents acompanyat dels mateixos viticultors que estan recuperant l’autenticitat de les varietats autòctones. Aquestes experiències van ser retransmès on-line per internet i és possible consultar-ho a al Portal de la Penedesfera.

Tastant Vins&Blogs de la #Penedesfera

L’organització de les Jornades va anar a càrrec de la Comunitat de Blocaires del Penedès Penedesfera (Secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs) i l’Ateneu Igualadí amb la col.laboració de DO Penedès, Fundació puntCat i disseny=igualada. Seguint el caràcter rotatori de la trobada i després que a cadascuna de les quatre comarques de l’àmbit de la Penedesfera s’hagi celebrat una edició –2008 a l’Alt Penedès (Gelida), 2009 al Baix Penedès (El Vendrell), 2010 al Garraf (Vilanova i la Geltrú) i 2011 a l’Anoia (Igualada)– ara toca tornar a iniciar el cicle de seus i aproximadament a les mateixes dates de celebració que les anteriors edicions, fet que es debatrà a la xarxa i serà comunicat oportunament.

Cigronet de l'Anoia amb calamars al dinar de les Jornades de la #Penedesfera

Technorati Tags: , , , , , , , ,