Promoció turística a Gelida. Segon intent?

2008

2009

Aquestes dues notícies són del setmanari La Fura. La primera és del 4 d’abril del 2008 i la segona és d’aquesta setmana, publicada el 24 d’abril del 2009. Si hi cliqueu a sobre les podreu veure ampliades. A les dues apareix com a protagonista la fotografia de l’estació superior del funicular doncs a totes dues es diu que es farà una oficina de turisme i una aula del Funi. A la primera notícia s’indica que es farà el 2008 perquè “és una de les grans fites de l’equip de govern per aquest any”. A la segona perquè entra dins les inversions més importants del pressupost del 2009…

Independentment que arribi el 2010 i aparegui per tercer cop la notícia del centre de promoció turística –probable a la vista dels fets i tal com s’estan desenvolupant les obres a Gelida amb els exemples del Carrer Major, Parc Central, connexió a l’autopista en direcció Vilafranca, etc.– insisteixo que la promoció no es fa només a cop de totxo, de tenir un espai dedicat exclusivament a això. L’edifici del Funi cal rehabilitar-ho però no cal lligar-ho directament a la funció de la promoció econòmica, en aquest cas del turisme, que es pot fer des d’altres espais municipals. Si l’objectiu és una “atenció al visitant”, per exemple des del mostrador que hi ha a l’entrada nova del mateix Ajuntament o des de l’espai de l’antiga entrada a aquest edifici, on es guarda gelosament el Drac dels Diables de Gelida, es pot realitzar perfectament.

Tant de bo les notes de premsa que rep la premsa comarcal de l’Ajuntament de Gelida en aquest àmbit deixin de ser de preparació d’accions com la del senderisme, per ser d’actuacions en marxa. Perquè la veritat és que en 2 anys que portem de legislatura aquest govern no ha fet absolutament res en matèria turística.