Nou diccionari del vi i estrena del portal web “Vadevi.cat”

Diccionari del vi i del beure de Joan Maria Romaní i Olivé
Atenció al que sou aficionats al bon vi i sobre tot a la manera com es pren o es beu aquest vi. Afegim avui a la prestatgeria de novetats del programa un diccionari que ens aproparà al món vi i del beure. Aixó si, sempre amb un consum moder
at i per ser degustat en moments molt especials.

L’arbre de camp d’aquest diccionari abasta el cicle de les begudes des del seu origen fins al seu consum, desenvolupat en més de 2.500 entrades. A més de les definicions, inclou un apartat de refranys ordenats temàticament, vocabularis en castellà, francès i anglès, i adreces d’entitats relacionades amb el món del vi. Es editat per Cossetània edicions amb un total de 352 pàgines.

L’objectiu i les intencions de l’obra són: posar a l’abast de les persones interessades una obra de caire divulgatiu que els aporti informació sobre el complex món del beure. Pel to i el tractament de la informació continguda, no s’adreça únicament als experts i professionals del ram, sinó a totes les persones curioses que vulguin entendre les etiquetes, les contra etiquetes i les fitxes dels suplements dominicals, que vulguin trobar informació sobre les menes de raïm usades en vinificació, les zones on s’elaboren vins, les begudes espirituoses més habituals, o les cerveses al nostre abast.

L’autor d’aquest Diccionari del vi ha estat Joan Maria Romaní, llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona ha estat ajudant de miniaturista, professor de català i corrector editorial.. El 1981 va entrar a treballar a la Secretaria de Política Lingüística, com a sociolingüista, i des del 2005 fa tècnic de publicacions i difusió al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.

Afegirem a aquesta novetat editorial, la nova proposta a internet presentada pel diari AVUI. Es tracte d’un portal a la xarxa especialitzat en vins, on hi trobareu tota la informació puntual que genera el món de la producció vinícola catalana. Aquest nou portal està ofert, segons Joan Nebot director del nou mijtà, a “tot el sector del vi, amb voluntat de convertir-se en un referent que posi en contacte les administracions, els elaboradors, el vinyaters i el consumidor final.

Amb el suport de l’edició digital del diari AVUI, aquest diari electrònic de vins te l’objectiu d’aprofitar totes les eines per fer una “web àgil i interactiva”, per convertir-se en un punt de referència i trobada del sector. La seva adreça és www.vadevi.cat . El nou mitjà és va presentar a Vilafranca del Penedès amb motiu de la cloenda de la sèrie de trobades “Debatdevi”, celebrat a mitjans d’aquest mes de febrer.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova