Penedès Penedès Penedès

Ametller, vinya i cases on hi havia l'aeròdromAquest cap de setmana ha estat 100% penedesenc doncs he pogut participar a tres actes que tenien aquest territori com a nexe. El divendres la inauguració de l’exposició “El Penedès vol i pot ser Vegueria”, el dissabte el primer Vins&Blogs de la Penedesfera i el diumenge l’Assemblea General Ordinària de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El Penedès pot i vol ser Vegueria

“Aquesta és una exposició que no s’hauria d’haver fet mai” és l’afirmació que més em va quedar gravada de totes les que es van comentar per presentar la mostra que la Plataforma per una Vegueria Pròpia ha realitzat. Totes les motivacions i justificacions per a que les comarques de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf formin una vegueria pròpia, la Vegueria del Penedès, són allà detallades. Especialment que la gran majoria d’ajuntaments del territori s’han mostrat a favor, i això en un país normal seria suficient per a que aquesta divisió política i administrativa fos inclosa. Però com que no som a un país normal això no és així i s’ha de seguir batallant amb tots els mitjans per aconseguir-ho. Està previst que l’exposició sigui itinerant.

A punt pel tast de vi i cava al Castell de Gimenelles

El Primer Vins&Blogs va tenir lloc en un espai increïble i poc conegut encara, el Castell de Gimenelles de Sant Jaume dels Domenys. Durant tot el matí vam parlar de blocs, xarxes socials, Penedesfera i també de com l’objectiu de la Vegueria Penedès es veu als diferents territoris dels quals eren originaris els assistents. N’havien vingut no només del Penedès, sinó també de l’Ebre, Barcelona o Girona. Sens dubte va ser un acte rodó amb els tast de vi i cava, celebrant així el primer aniversari de la Comunitat de Blocaires del Penedès que justament fa un any es va constituir a Gelida. També vam parlar d’altres qüestions relacionades amb la Penedesfera, sobretot de les 2es Jornades de la Penedesfera, i que explicaré a la propera entrada.

Presentació Secció TIC IEP - Penedesfera

A la primera edició de les Jornades de la Penedesfera, el 13 i 14 de juny de 2008 a Gelida, l’Institut d’Estudis Penedesencs va coorganitzar la taula rodona “Cultura blocaire al Penedès”. Des de llavors la col.laboració amb l’IEP s’ha anat fent més estreta, no només per una coincidència d’objectius amb la Penedesfera, sinó també pel suport del President Ramon Arnabat i la seva Junta Directiva. Aquesta col.laboració ha donat com a resultat la nova secció de “Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)” a l’Institut que acollirà la Penedesfera. D’aquesta manera la comunitat de blocaires podrà seguir com a col.lectiu informal però amb un suport administratiu a l’hora d’organitzar activitats presencials i al mateix temps l’Institut es beneficiarà del coneixement i col.laboració dels blocaires penedesencs. Com a soci de l’IEP vaig tenir l’oportunitat d’explicar els fonaments de la Penedesfera als assistents i vaig poder constatar que l’arribada de la Penedesfera complementarà molt bé la resta de seccions ja existents. A continuació de l’assemblea es va fer una visita guiada al refugi antiaeri del Serral. Va ser molt interessant, tant des del punt de vista de recuperació històrica com d’iniciativa relacionada amb el turisme cultural, i que comentaré en un proper apunt.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,