Turisme a la Penedesfera

Al programa El Meu Poble de Ràdio Gelida parlarem de turisme, com es tractada aquesta temàtica i especialment com molts dels blocaires del Penedès estan recordant les vacances ja finalitzades.

Penedesfera

Encara que l’agost és el més per excel.lència per les vacances, aquestes cada vegada es van diversificant més i el setembre encara és una bona època per fer turisme. Espero que aquest apunt en pugui ser útil, doncs si està demostrat que internet és el mitjà predilecte d’informació turística, els blocs són l’eina de més confiança dels internautes alhora de valorar una o d’altra destinació. Per cert, en el meu bloc també en parlo de turisme, des d’una perspectiva tècnica, com a record de viatge o divulgativa. Els blocaires penedesfèrics en general però en parlen de turisme de maneres ben concretes.

Des d’un punt de vista bàsicament informatiu de les activitats que es fan al territori del seu àmbit com fa Anoia Viva, El Centre d’Interpretació del Castell de Gelida – Novetats, el Patronat de Turisme de Subirats i el bloc de la xarxa social de Copons. Amb opinió i redescobrint el territori com fa el Carles Soler amb Retalls de bicicleta , muntanya i altres coses … , la colla que va Traileando el Garraf y Otros Lugares i el Joan Ubide amb Fotografia i més. També els blocs serveixen com a recull d’experiències de penedesencs a altres països com va fer el Pere Solà amb Diari des de Skopje, i ara que és Un català a Polònia, el Josep Pernau des de Irlanda amb Mosaic de Paraules al Vent, i el més turístic de tots: la travessa Igualada-Ciutat del Cap amb un Passeig per Àfrica. El cas contrari també succeeix i tenim al Penedès turistes que expliquen una estada amb un sol bloc com la de l’Eugenie in Garraf/ Barcelona, però sobretot la contribució més important a la xarxa, tant turística com social, és la que fan els Wirdheim in Vilanova.

Sóc guiri!

Sí n’hi ha recentment alguna característica comuna entre els blocaires penedesencs sobre turisme i que sigui transversal, a banda de les festes majors pròpies, és que aprofiten aquests dies per explicar les vacances. Així doncs tenim relats d’estades a STAGE ASTURIAS – NAVARRA, …cap a Morella hi falta gent, Visitant l’Expo 2008 (I), Ladakh, regió del Petit Tibet,Türkiye II – L’hora de l’oració, El menjar és sagrat (impressions d’un viatge, 4), Que el marquin i el capin! (impressions d’un viatge, 3), Agra i Vanarasi, Avistament d’ovnis a Montserrat, Irael don’t like Palestina, Turquia, una aventura molt temptadora, Amb els Xicots al Marroc, UNA SETMANA PER EUSKADI, i podríem seguir… Per acabar, aprofitant que som al Ramadà, a continuació un vídeo que vaig gravar jo mateix des de dalt de la Torre Galata d’Istambul on s’escolten desenes de muecins cridant a la pregària per aquestes mateixes dates l’any passat. La sensació en sentir-ho és espectacular.

 

    Anàlisi temàtica de la Penedesfera:    Penedesfera turística:

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , ,