6 mesos sense Funi

Avui ja fa 6 mesos que no funciona el Funicular de Gelida. Fins al maig, 4 mesos després de deixar de funcionar, els gelidencs no vam tenir la primera informació d’aquesta avaria al butlletí municipal El Balcó. La web municipal segueix sense informar al respecte i publica uns horaris més que desfasats.

Avaria indefinida
A la publicació de l’Ajuntament de Gelida l’equip de govern informava que l’avaria estava prevista quedés resolta al mes de juny. Som al juliol i continuem amb un servei substitutori en minibus, que no és el mateix que un bus urbà, el qual no està adaptat i és encara més lent que l’atrotinat Funi. Novament cal recordar que encara que Ferrocarrils de la Generalitat sigui l’entitat responsable del Funicular, és evident que l’Ajuntament de Gelida ens hauria d’informar, supervisar i reclamar qualsevol incidència que es produeixi. Tanmateix el Funi és, amb el Castell de Gelida, la principal atracció turística de Gelida i cal vetllar per la seva continuïtat.
Gelida sense Funi
Al pressupost municipal del 2008 es va aprovar reformar el local que hi ha sobre l’estació per fer un Centre d’Interpretació del Funicular i oficina d’informació turística… Aquest espai segueix tancat i som a la meitat de la temporada turística. Si hi havia una intenció de millorar l’atenció turística cap als visitants des de l’Ajuntament, ara per ara inexistent doncs ja fa anys que les úniques iniciatives parteixen de l’Associació d’Amics del Castell, ja s’ha perdut aquest any. Per cert, un projecte encetat unilateralment sense comptar ni amb l’AACG ni amb FGC, propietària del Funicular.

En aquesta situació els visitants, que n’hi han i que podien haver-hi molts més, passen de mirar-se el Funicular de Gelida amb curiositat a fer-ho amb tristesa.